DE BESTE VLAAMSTALIGE TRACKS VAN 2017 TOT DUSVER: DEEL I

Deze zomer zetten we bij Niveau 4 de dopeste Vlaamstalige hip-hopnummers van 2017 tot nu toe op een rijtje. Er werden 40 tracks geselecteerd en elke week laten we er vijf op jullie los. Staat je track er niet tussen? Step your game up!

Scottie – Oost West, Thuis Best

Eigen Makelij tekende dit jaar twee jonge talenten en eentje daarvan is Scottie. Deze jongen kan rappen, zingen én producen. Zijn eerste wapenfeit was ‘Oost West, Thuis Best’ en met het nummer liet hij meteen een nieuwe, frisse wind door het grootste hip-hoplabel van Vlaanderen waaien. Het is niet wat we van Eigen Makelij gewoon zijn, maar het is overduidelijk dat deze jongen een veelzijdige creatieveling is die weet hoe hij kwaliteit moet afleveren. Misschien kan de oudere generatie het niet meteen smaken, maar who cares, right? The future is now, en de toekomst is aan de jeugd. Wij zijn alvast heel benieuwd naar de samenwerkingen van deze jongeman met andere EM-artiesten.

DYSTINCT – No Ring Ring

Uit het niets was daar plots DYSTINCT. Eind april dropte hij de track ‘No Ring Ring’ en drie maanden later heeft de video meer dan een miljoen views. Vlaamstalige RnB is nog nooit echt een succesverhaal geweest maar deze jongen laat zien dat het weldegelijk kan. De Caribische vibes die het nummer typeren zijn momenteel natuurlijk enorm populair, maar het nummer steekt ook gewoon goed in elkaar. DYSTINCT presenteert zich bovendien meteen als een echte artiest. Er staat hem ongetwijfeld een mooie toekomst te wachten!

Porto feat. Safi – Voelen Dat Ik Leef

Porto is zonder twijfel een van de meest productieve rappers van het moment, en je zal hem dan ook meerdere keren terugvinden in deze reeks. Via een joint venture van Eigen Makelij met Sony Music brengt hij de laatste maanden consequent muziek naar buiten. ‘Voelen Dat Ik Leef’ is afkomstig van zijn PMIII, en op het album wordt hij bijgestaan door zijn EM-collega Safi.

Baz & Wits – Dag Wereld

Als je Baz niet kent dan ken je je Vlaamse hip-hopgeschiedenis niet. Deze man is letterlijk de grootste rapper van Vlaanderen en was er al bij toen de scene nog in haar kinderschoenen stond. Tegenwoordig maakt hij muziek met zijn kompanen bij Marmalade Productions en op ‘Dag Wereld’, geproduceerd door Wits, laat hij zien dat hij het nog altijd kan. Geen swag, geen bling, geen straattaal, gewoon eerlijke, volwassen muziek met inhoud. Misschien niets voor de allerjongsten onder ons, maar de iets oudere hip-hopliefhebber zal dit enorm weten te appreciëren. Listen and learn.

Purple Goonz feat. Freddie King – Zwemmen

Purple en Freddie maken beiden deel uit van het A-Team Empire. Deze jongens vertegenwoordigen de nieuwe generatie en op het nummer ‘Zwemmen’ passen hun raps perfect bij de trapbeat van labeleigenaar Majestro. Deze jongens gaan dit jaar ongetwijfeld nog van zich laten horen. Als je ze wil boeken: vraag Majestro wat het kost!

Stay tuned want volgende week gooien we de volgende vijf online!

Matthias Gulickx

Gepost op: 1 Augustus 2017 om 15:00.

GEEF EEN REACTIE