DE BESTE VLAAMSTALIGE TRACKS VAN 2017 TOT DUSVER: DEEL II

Deze zomer zetten we bij Niveau 4 de dopeste Vlaamstalige hip-hopnummers van 2017 tot dusver op een rijtje. Er werden 40 tracks geselecteerd en elke week laten we er vijf op jullie los. Staat je track er niet tussen? Step your game up!

Graci & Malik – Vandaag

Wij waren enorm onder de indruk van dit nummer. Vorig jaar zagen we al enkele degelijke nummers van Graci voorbijkomen, maar begin dit jaar schoot hij plots nog een paar levels naar omhoog. Hij wordt hier bijgestaan door Malik en het nummer is enorm aanstekelijk. We vragen ons vooral af waarom we nadien niets meer van deze jongens gehoord hebben. Where y’all at? Meer van dit graag!

Nino Ace feat. Kleinno – Tom Tom

Nino Ace is de nieuwe aanwinst van Antwerp Finest, en op ‘Tom Tom’ gaat hij dom dom met zijn collega-rapper Kleinno. Nino komt met een sound die doet denken aan het geluid van LouisVos en Mula B van Wilde Westen Records. Als de nummers van Nino hier in Vlaanderen net zo aanslaan als die nummers daar, dan ziet de toekomst er goed uit voor hem!

Brihang – Ik wil alles, behalve

Brihang kan natuurlijk niet ontbreken in deze reeks. ‘Ik wil alles, behalve’ is de vierde single van zijn debuutalbum ‘zolangmogelijk’, dat uitgegeven werd door Fake Records. De creatieve video is een mooi voorbeeld van Brihang’s atypische mengeling van rap, beeldende kunst en poëzie. Als zelfs rasechte Antwerpenaren zich niet storen aan je West-Vlaams dialect, dan weet je dat je goed bezig bent!

Astro – De Verste

Astro is een van die nieuwe artiesten die plots uit het niets opdoken en ons helemaal wisten te verbazen. Net zoals Scottie kan hij rappen én producen, en op ‘De Verste’ krijgen we meteen te horen dat hij niet van plan is de platgetreden paden te bewandelen. Astro durft te experimenteren en is bovendien ook enorm productief: hij komt dan ook meerdere malen aan bod in deze reeks. Enkele maanden geleden interviewden we hem en we zagen een snuggere jongeman met een visie en heel veel potentieel. We denken dat Astro volgend jaar wel eens potten zou kunnen gaan breken! Lees het interview hier: https://www.niveau-4.be/nieuws/interview-met-astro/.

Ramzi & Yuboy Jeffrey – Gangshit feat. Black MoZes, Blackson, Benny Gustavo & CK

Wie houdt er niet van een dope posse cut?  Voor het nummer ‘Gangshit’ verzamelden Ramzi en Yuboy Jeffrey de rappende homies. Ze worden bijgestaan door Black MoZes, Blackson, Benny Gustavo en CK. Dit is een van mijn favoriete nummers van het jaar: elke MC on point en een aanstekelijke hook.

Stay tuned want volgende week gooien we de volgende vijf online!

Matthias Gulickx

Gepost op: 7 Augustus 2017 om 18:00.

GEEF EEN REACTIE