DE BESTE VLAAMSTALIGE TRACKS VAN 2017 TOT DUSVER: DEEL III

Deze zomer zetten we bij Niveau 4 de dopeste Vlaamstalige hip-hopnummers van 2017 tot dusver op een rijtje. Er werden 40 tracks geselecteerd en elke week laten we er vijf op jullie los. Staat je track er niet tussen? Step your game up!

JETROO – Degouté feat. Bolombo

We gaan een eerste keer richting Brussel. De uit Halle afkomstige JETROO verraste ons eind april met het nummer ‘Degouté’. Een indrukwekkende flow, een keiharde beat van SouthBeats, en een lekker agressieve hook van Bolombo.

Ice P feat. Purple Goonz – Papa Wemba

Peetvader van de Antwerpse rap, Ice P, werkt op het nummer ‘Papa Wemba’ samen met Purple Goonz van het A-Team Empire. Keiharde straatrap, keiharde beat van Majestro, en a whole lot of attitude. Congolese outfit, voel mij net als Papa Wemba!

Froze – Lang Leve België

Dit is een pareltje. In de beschrijving op Youtube lezen we dat ‘de Gentse rapper de haat-liefde verhouding met zijn vaderland onder woorden brengt en tegelijk de ingebakken hypocrisie van onze samenleving onder de loep neemt’. Door de gebruikelijke stoerdoenerij die nu eenmaal bij het genre hoort, wordt er al eens vergeten dat hip-hop ook gewoon nog steeds als spreekbuis kan dienen. Hip-hop als een manier om zaken aan te kaarten en mensen aan het denken te zetten. En er is niemand die dat beter kan dan Froze. Hij is al jaren een vaste waarde in het Vlaamse hip-hoplandschap en hij bewijst weer maar eens waarom. Vlijmscherpe, ijzersterke teksten en een fantastisch passende video van de hand van Frank Telli. Het nummer is afkomstig van het album ‘Desalniettemin’ en we kunnen alleen maar hopen dat Froze er nog vele zal uitbrengen

Safi feat.Ares – Gewoon Nu

Ook Safi kan natuurlijk niet ontbreken in deze reeks. Op ‘Gewoon Nu’ rapt hij over zijn road to success, en wordt hij bijgestaan door TopNotch-artiest Ares. Hij laat met het nummer een zoveelste keer zien dat hij het ook perfect kan zonder Spreej. Onlangs maakte Safi trouwens bekend dat hij kampte met psychologische problemen en een tijdje opgenomen geweest is. Wij wensen hem enorm veel sterkte toe en hopen dat hij er snel weer helemaal bovenop raakt. Hij blijft alleszins een van de dopeste rappers van België.

Zwangere Guy – Outfit van me Daddy

We sluiten deze week af met Brusselaar Zwangere Guy. Guy gaat al een hele tijd hard en het is moeilijk om te haten op hem. Zijn raps zijn altijd on point en hij brengt consequent kwaliteit naar buiten. Op ‘Outfit van me Daddy’ komt hij met de laid-back, old school sound die we van hem gewoon zijn en het geheel is voorzien van een originele video. Als je trouwens ‘Zwangerschapsverlof Vol. 3’ nog niet bent gaan checken, shame on you!

Stay tuned want volgende week gooien we de volgende vijf online!

Matthias Gulickx

Gepost op: 14 Augustus 2017 om 18:00.

GEEF EEN REACTIE