DE BESTE VLAAMSTALIGE TRACKS VAN 2017 TOT DUSVER: DEEL IV

Deze zomer zetten we bij Niveau 4 de dopeste Vlaamstalige hip-hopnummers van 2017 tot nu toe op een rijtje. Er werden 40 tracks geselecteerd en elke week laten we er vijf op jullie los. Staat je track er niet tussen? Step your game up!

Smirry – Potjandorie!

Dit pareltje hadden we zelf niet opgemerkt enkele maanden geleden, maar we zijn blij dat iemand de moeite nam het ons door te spelen. De gebruikelijke haters zullen sakkeren op het dialect, maar de lyrics zijn onmiskenbaar on point en we zijn vooral ook enorm onder de indruk van het productiewerk. Leuke verwijzing ook naar de Nihilisten en Mellow P: het is geruststellend dat er nog jonge knapen zijn die hun Vlaamse hip-hopgeschiedenis kennen. Wij gaan Smirry en Bour Gondi Entertainment alleszins nauwlettend in de gaten houden!

Bouzzy – Splash

Na zijn succesvolle ‘Joga Bonito’, dat ondertussen meer dan honderdduizend views op de teller heeft staan, tekende Bouzzy dit voorjaar bij Eigen Makelij. Samen met Scottie vertegenwoordigt hij er de nieuwe generatie, en net zoals zijn collega komt hij met een stijl die we niet gewoon zijn van het label. De EM-fans van het eerste uur zullen het misschien niet geweldig vinden, maar we moeten allemaal mee met onze tijd, toch? Een clubbanger is het alleszins!

Tiewai – Vlieg

We hadden al een tijdje niets meer gehoord van Tiewai, maar met dit nummer zette hij dit eind maart recht. Met ‘Vlieg’ nemen we even een pauze van de oververtegenwoordigde braggadocio in deze reeks, en gunt Tiewai ons een kijkje in zijn hart en ziel. Eerlijke introspectie zoals we van hem gewoon zijn.

Astro – BuSo

Nog een keertje Astro. Alles wat deze man heeft laten zien het voorbije jaar was on fire. Misschien niet helemaal politiek correct dit nummer, maar wel catchy as hell en ongelofelijk hard. Hij is die domme jongen net als BuSo.

BERRYKRIMI – Wattan feat. SEBA

De Brusselse ‘ketten’ van BERRYKRIMI laten zien dat onze hoofdstad niet enkel dope Franstalige acts huisvest. Deze gasten brengen kwalitatief hoogstaande, jazzy boombap van de oude school. Op het nummer ‘Wattan’ worden ze bijgestaan door SEBA van SG Records en het (ondertussen niet meer actieve) collectief Hoge Noorden Connect.

Stay tuned want volgende week gooien we de volgende vijf online!

Matthias Gulickx

Gepost op: 21 Augustus 2017 om 12:49.

GEEF EEN REACTIE