DE BESTE VLAAMSTALIGE TRACKS VAN 2017 TOT DUSVER: DEEL V

Deze zomer zetten we bij Niveau 4 de dopeste Vlaamstalige hip-hopnummers van 2017 tot nu toe op een rijtje. Er werden 40 tracks geselecteerd en elke week laten we er vijf op jullie los. Staat je track er niet tussen? Step your game up!

Castro en de Bende – Soulfood

We beginnen deze week met een nummer dat waarschijnlijk vooral de iets oudere hip-hopliefhebber zal aanspreken: Soulfood. Vlaamse legende Castro is nog steeds bezig en daar zijn wij niet rouwig om. Tegenwoordig vormt hij samen met enkele maten Castro & De Bende, en deze heren komen met een een soulful en jazzy geluid dat we graag wat vaker zouden horen in het huidige Vlaamse hip-hoplandschap. Als je trouwens het nummer ‘Palestina’ van Castro niet kent, laat dan ogenblikkelijk alles vallen en ga het checken op Youtube. Het is een van de beste Vlaamse hip-hopnummers ooit gemaakt.

Hakim – Atlantis

Ook EM’er Hakim doet in deze reeks een duit in het zakje. Deze jongen brengt al een tijdje kwaliteit naar buiten, maar sinds hij bij Eigen Makelij zit, lijkt het niveau nog verder naar omhoog geschoten te zijn. Ook hier is het trouwens weer volop genieten van geweldig productiewerk.

Alpha – Later Thuis

Het label REALLY, dat we o.a. kennen van Yuboy Jeffrey en Cedje, liet dit jaar een nieuwe artiest los op de scene: Alpha. Het eerste wapenfeit van deze Leuvenaar werd ‘Later Thuis’, en wij vonden het een meer dan geslaagde binnenkomer. Alpha brengt die rauwe trapmuziek die perfect aansluit bij de sound van de andere artiesten bij het label.

Duggy D – Je M’en Fou

Duggy D is een van die jonge artiesten die op korte tijd hebben laten zien dat ze heel wat in hun mars hebben. Na ‘Occupé’ (dat later nog aan bod komt) was er deze ‘Je M’en Fou’, en het nummer valt meteen op door z’n catchy hook. We vinden het trouwens heel dope om te zien dat zo’n jonge kerel zich al weet te presenteren als een doorwinterde artiest: als je hem bezig ziet, lijkt het wel alsof hij dit al jaren doet. Duggy D is volgens ons een van de meest veelbelovende acts van het moment.

Porto feat. Pepe – Jungle

Nog een keertje Porto. Op het nummer ‘Jungle’ horen we hem aan het werk met EM-collega Pepe, en we schreven eerder al dat hij een van de meest productieve rappers van het moment is. Iedereen wil heersen in de jungle horen we op het refrein, en het is overduidelijk dat EM dat doet. Ze tekenen consequent nieuw talent en brengen consequent sterk materiaal naar buiten. Eigen Makelijk zwaait duidelijk nog steeds met de scepter in hip-hoppend Vlaanderen.

Stay tuned want volgende week gooien we de volgende vijf online!

Matthias Gulickx

Gepost op: 28 Augustus 2017 om 20:18.

GEEF EEN REACTIE

Hele Fenomeen

schreef op 2017-09-06 11:34:23:
Oh ik zie Dystynct nergens staan