DE BESTE VLAAMSTALIGE TRACKS VAN 2017 TOT DUSVER: DEEL VI

Deze zomer zetten we bij Niveau 4 de dopeste Vlaamstalige hip-hopnummers van 2017 tot nu toe op een rijtje. Er werden 40 tracks geselecteerd en elke week laten we er vijf op jullie los. Staat je track er niet tussen? Step your game up!

Porto – Blablabla

Een derde keer Porto en dit is mijn persoonlijke favoriet. De lyrics nog net iets doper dan op zijn andere tracks en zijn flow past perfect bij de beat. We vragen ons vooral ook af of Porto deze productiviteit gaat kunnen aanhouden. We hopen alleszins van wel want hij is momenteel een van de meest interessante artiesten in de scene. Het is knap te zien hoe hij de voorbije jaren gegroeid is tot de artiest die hij nu is.

DYSTINCT – Zina feat. Chawki

DYSTINCT wist het succes van zijn eerste nummer ‘No Ring Ring’ op te volgen met nog een hit. Op ‘Zina’ wordt hij bijgestaan door Chawki en het nummer is al even aanstekelijk als zijn voorganger. Met ondertussen ruim zevenhonderdduizend views is deze track bovendien ook goed op weg naar een miljoen views. Het is duidelijk dat het DYSTINCT voor de wind gaat, en zoals we eerder al schreven, vinden we dat meer dan terecht.

Duggy D – Occupé (19/12/2016)

‘Occupé’ van Duggy D werd uitgebracht net voor de jaarwisseling, maar we wilden het toch nog in deze reeks opnemen. We wisten al langer dat Duggy heel wat in zijn mars had, maar toen deze track uitkwam, waren we toch enorm onder de indruk. Het niveau lag plots nog een paar levels hoger dan wat we tot dan al van hem gehoord hadden. ‘Occupé’ is een banger en een van de dopeste tracks van het jaar.

Pasi – Kop Of Munt

We horen veel te weinig van deze man! Op ‘Kop Of Munt’ laat Pasi nog eens een keertje zien dat hij een van de betere tekstschrijvers in Vlaanderen is. Een nummer vol levenswijsheden en filosofische overpeinzingen waar we naar kunnen blijven luisteren. Het is trouwens knap om te zien hoe gevarieerd het aanbod uit de Eigen Makelij-stal is. Als je kijkt naar alle nummers die we van hen in deze reeks hebben opgenomen dan kom je werkelijk alles tegen: van clubbangers tot love songs, van street anthems tot luistermuziek vol food for thought zoals dit nummer. EM zal nog wel een tijdje de grootste naam in het Vlaamse hip-hoplandschap blijven.

IKRAAAN – HEARTLESS feat. Scottie

Van de gevestigde waardes weer naar jong, opkomend talent. HEARTLESS was de eerste single van de gelijknamige EP die de 19-jarige IKRAAAN uit Mechelen (zangeres, rapper én songwriter) in het voorjaar uitbracht. Wij kunnen het alleen maar toejuichen dat er mensen zijn die Nederlandstalige RnB en neo soul een kans willen geven, en als het resultaat dan nog eens zo geweldig is als dit dan zijn wij alvast fan. Op het nummer wordt IKRAAAN trouwens bijgestaan door nieuw EM-lid Scottie en hopelijk gaan deze twee in de toekomst vaker samenwerken want het duo klinkt zeer goed samen.

Stay tuned want volgende week gooien we de volgende vijf online!

Matthias Gulickx

Gepost op: 4 September 2017 om 14:40.

GEEF EEN REACTIE