Freddie King: de meest pakkende man

2016 was het debuutjaar voor Freddie King. Met hits als Pakkende Mannen, Rennende en Beseffingen wist hij zich direct te manifesteren als een vaste waarde binnen het Antwerpse hiphop circuit. Deze jonge rapper zat eind 2016 eventjes vast maar is nu terug thuis en belooft vuur te brengen in 2017. Hij heeft een heleboel materiaal die klaar ligt en zal ongetwijfeld zijn naam alle eer aan doen. En hoe kan het ook anders: wij wisten hem te strikken voor een kort interview.


Freddie, wat zijn je plannen voor dit jaar?
“In 2017 wil ik een heleboel ft’s maken met enkele bekende gezichten in de hiphop scene. Ik wil me dit jaar vooral concentreren op mijn muziek en er hard aan werken. Ik wil als artiest veel bijleren maar ben ook trots wat ik het afgelopen jaar verwezenlijkt heb. Ik heb ook een aantal foute keuzes gemaakt maar dat bekijk ik niet negatief. Ik heb ze moeten maken zodat ik er uit kon leren.”

 

Mooie filosofie, en met welke artiesten wil je graag een ft maken dit jaar?
“Voor samenwerkingen ben ik heel kieskeurig. Ik wil graag samenwerken met rappers die in een hoger segment dan mij zitten, en dat bedoel ik positief. Ik kijk er enorm naar uit om samen te werken met artiesten als Ice P, AJ, Purple Goonz, Ramzi, Chardy, Bouzzy, Porto en noem maar op. En ik wil echt wel een track met Jizz. Een heleboel maar ik sta chaud man!”

 

Dat zijn mooie ambities. En waar zie je jezelf binnen 5 jaar?
“Daar hoef ik niet lang over na te denken. Binnen 5 jaar zie ik mezelf als manager. Ik wil me dan gaan bezighouden met jong opkomend talent. Ik wil binnen enkele jaren mijn eigen label oprichten en gewoon mijn tijd en energie steken in de jongere generatie. Als ik sommige jongens bezig hoor zie ik echt potentieel.”

 

Dat hadden we niet in jou gezien maar we kunnen je alleen maar toejuichen. En hoe zit het op het vlak van videoclips?
“Dit jaar zitten er vast en zeker een paar dikke clips aan te komen. Maar ik wil ooit eens een clip shooten in mijn thuisland, Liberia. Voor de rest heb ik niet echt specifieke landen of locaties waar ik persé wil filmen. Liberia is number one priority.”

 

Hoe heb jij de evolutie van de Belgische hiphop scene de laatste jaren meegemaakt?
“Ik zie gewoon dat meer en meer mensen komen met deftige muziek. De scene heeft het laatste jaar zo een sterke evolutie gekend. We hebben grote sprongen vooruit gemaakt maar er is zeker nog werk aan de winkel. Ik ben er ook van overtuigd dat de Belgische rappers en producers zich dit jaar van hun beste kant zullen laten zien. We zullen dit jaar zeker een doorbraak kunnen forceren. Ook qua optredens hebben we grote sprongen gemaakt.”

 

Van optredens gesproken, waar zou jij graag eens op het podium staan?
“Goh, moeilijke vraag. Ik heb geen specifieke events of festivals waar ik naartoe wil. Ik wil overal optreden waar een goede vibe is en waar veel mensen zijn. Simpel.”

 
Met welke buitenlandse artiest zou je jezelf het meest vergelijken?
“Op persoonlijk vlak zou ik voor Kanye kiezen. Puur om het feit dat ik gewoon in mezelf geloof, terwijl niemand anders dat doet. Op muzikaal vlak vergelijk ik mezelf met een mix tussen Kendrick, Lil Wayne, Russ, Cho, Adje, … Ik pikte flows en stijlen van hun op en ging die ook in mijn bars gaan verwerken.

 

 

Wat is je drijveer om muziek te blijven maken?
“Ik wil gewoon de beste zijn. Ik wil nummer 1 zijn in wat ik doe. Met minder neem ik geen genoegen. Ik wil ook voor mezelf telkens de lat hoger leggen. Er is nog veel werk aan de winkel ik ben nog lang niet op mijn hoogtepunt maar de drang om de beste te willen zijn  maakt het voor mij telkens een uitdaging.”

 

Je zat eind 2016 ook even binnen, hoe heb je die periode ervaren?
“Ik bracht mijn dagen vooral door met teksten schrijven en tv kijken. Gelukkig kreeg ik ook elke dag bezoek. Dat doet de tijd ook wel sneller vooruit gaan. Als je binnen zit wil je je vooral gaan focussen op je toekomst. Ik maakte plannen voor als ik weer buiten kwam. Ik maakte plannen om aan mijn muziek carrière te werken maar ook aan mijn privé leven. Als je daar binnen zit heb je genoeg tijd om te denken. Ik ben nu een maand buiten maar nog niet volledig op vrije voeten. Ik draag een enkelband en moet me aan bepaalde regels houden. Dat belemmert me soms wel in bepaalde dingen. Op 9 Februari moet ik opnieuw voorkomen. Dan weet ik pas de volledige strafmaat.”

 

We hopen voor jou dat het in jouw voordeel uitdraait! Tot slot: kies je voor rap money of rap fame?
“Gemakkelijk: rap money. Fame en beroemdheid gaat mijn rekeningen niet betalen. Fame is ook lastig te onderhouden denk ik. Ik wil ook geen ééndagsvlieg zijn. Ik wil telkens met nieuwe shit kunnen komen.”

 

 

Gepost op: 31 Januari 2017 om 16:08.

GEEF EEN REACTIE