Imi Iqbal: “Ik zie mezelf wel als een studio geek”

Naast het interviewen van artiesten vonden we het eens tijd om een producer aan het woord te laten. Daarvoor deden we beroep op niemand minder dan Imi Iqbal, de man achter de knoppen van Ramzi’s laatste video ‘Vuur’. Daarnaast werkt het duo ook aan Ramzi’s volgende ep. We belden Imi op terwijl hij onderweg was naar Ibiza.

 

Imi, wat kunnen mensen van jou verwachten in 2017?
Momenteel werk ik samen met Ramzi aan zijn Flashbacks ep. Hier zijn we de laatste puntjes op de i aan het zetten. Die ep zit er dus snel aan te komen. Verder heb ik ook enkele producties gedaan op het aankomende album van Ice P. Ik heb ook nog enkele andere producties klaarliggen maar daar kan ik nog niet veel over zeggen.

 

Je hebt blijkbaar niet stilgezeten. Welke zaken uit 2016 ben je echt trots op?
De evolutie die de Belgische/Vlaamse hiphop het laatste jaar gemaakt heeft. Het Niveau is letterlijk naar 4 gegaan. Ik merkte ook dat het genre ging leven. Meer mensen gingen samenwerken waar soms mooie dingen uit voort vloeiden.

 

Met welke artiest zou je een samenwerking wel zien zitten?
Sowieso met de mannen van PNL. Die mannen, dat is echt next level. Ook Ronnie Flex wil ik zeker eens mee samenwerken. Er staan wel nog een aantal artiesten op mijn lijstje waar ik mee wil samenwerken maar dat zien we later wel.

 

Waar zie jezelf binnen 5 jaar?
Ja toch wel ergens bovenaan de lijst, bro. On a serious note. Ik wil gewoon dagelijks naar de studio kunnen stappen en muziek maken. Ook de hitlijsten bereiken is wel een doelstelling. Het is toch de bedoeling dat het grotere publiek je muziek gaat horen en waarderen.

 

Op welke locatie wil je ooit nog eens een clip shooten?
Wel momenteel zijn we op Ibiza voor een videoclip. On tot he next one! IJsland lijkt me ook wel vet om te clippen. Ik denk dat de opnames voor videoclips niet meer enkel binnen onze landsgrenzen gebeuren. Kijk naar Soufiane Eddyani, die gaat een clip opnemen in Thailand.

 

Hoe zie je de Belgische hiphop scene de komende jaren evolueren?
Het wordt alleen maar beter! Meer en meer mensen beginnen samenwerkingen te doen. Elkaar gunnen en eenheid vormen, dat is wat de Belgische scene nodig heeft. Ook het ontbreken van een platform was iets wat te kort was in België. Ik denk dat dankzij Niveau 4 de scene nu nog sneller zal kunnen groeien. Een schakel tussen de artiesten en het publiek was wat nog ontbrak.

 

Welk festival spreekt tot je verbeelding?
Coachelle man, die shit is dope! Daar verzamelt zich een internationaal publiek. Eens je daar staat als artiest of dj gaan er deuren open.

 

Als je jezelf kon vergelijken met een buitenlandse producer, wie zou dat zijn?
Hmm, moeilijke vraag. Ik denk wel dat ik ergens zit tussen 40, Boi1da en 1985. Die producers zijn veelzijdig qua muziek genre’s en gaan ook steeds nieuwe dingen uitproberen. Dat is ook wat ik wil nastreven. Wanneer ik met een artiest samenwerk wil ik steeds een nieuwe insteek en sound geven aan mijn productie. Ik denk dat veelzijdigheid een zeer sterke eigenschap is voor een producer.

 

Laatste vraag, Imi. Wat is jouw belangrijkste drijfveer om muziek te blijven maken?
Toch wel de emoties die loskomen bij het producen/opnemen. That’s some shit to die for. Zoals ik zei ik wil ook telkens nieuwe dingen uitproberen dus dat is ook wel een factor om jezelf te blijven pushen.

 

 

Gepost op: 3 Februari 2017 om 16:44.

GEEF EEN REACTIE