VIOLENCIA HITS THE STREETS

VIOLENCIA HITS THE STREETS TREKT NAAR PLEINTJES MET ARTISTIEK PROJECT

Op zondag 16 en 23 juli 2017 trekt Violencia VZW naar de pleinen van Linkeroever, Seefhoek, Kiel en Luchtbal met het project Violencia Hits The Streets. Violencia krijgt steun van het Antwerpse online hiphop platform Niveau-4. Tijdens het project krijgen jongeren de kans om zich te uiten op een podium door middel van muziek, rap en spoken word. De deelnemers krijgen feedback van lokale rappers AJ, Ice Pili Pili, Young B en Salahdine. Rappers Hef (NL) Fresku (NL) en Coely (BE) zijn ook aanwezig om de jongeren te motiveren. Op deze manier wil Violencia (hang)jongeren bereiken en hen de kans bieden om hun talenten te ontwikkelen.

Van plein naar podium

  • Voetbalwedstrijd: het project gaat van start met een voetbalwedstrijd waar de jongeren en rolmodellen aan deelnemen
  • Muzikaal gedeelte: optredens van vijf jongeren die op voorhand zijn geselecteerd. Zij krijgen in juli workshops rond stage performance, tekst (Yannick Moyson) en stage performance, Salahdine (NoMobs).
  • Open Mic: na het optreden volgt een open mic gedeelte waar de jongeren de kans krijgen om te zingen, rappen of spoken word. Spoken word is aan een grote opmars bezig in Antwerpen. Bij rap en spoken word staan creativiteit en zelfexpressie centraal.

Finaal toonmoment: op 23 september 2017 treden de vijf beste jongeren op. Dit vindt plaats in Kavka en het Antwerp city drops festival.

Voor dit project werkt Violencia samen met Niveau 4, een online hip-hopplatform. Zij selecteerden mee de rolmodellen en zullen het project opvolgen en filmen.

Lokale en internationale rappers als rolmodel
Rolmodellen spelen een cruciale rol in dit project. Zij vertegenwoordigen de verschillende Antwerpse buurten en de jongeren die daarbij horen. Daarnaast geven de rolmodellen feedback op de performances van de jongeren. Hef en Coely motiveren de jongeren door hun deelname aan de voetbalwedstrijd en een motivatiespeech.

Samenvatting
Violencia Hits The Streets is een project waar muzikaliteit, creativiteit en maatschappelijke thema’s centraal staan. Violencia wil jongeren motiveren die vaak niet de kans krijgen om zich artistiek te ontplooien.

PRAKTISCH

16 juli 2017: HEF & COELY

Linkeroever – Young B: 14u – 19u

Luchtbal – AJ: 18u – 22u

23 juli: FRESKU & HEF

Seefhoek – Ice Pili Pili: 14u – 19u

Kiel – Salahdine: 14-8u – 22u

KADERING: Violencia VZW

Violencia VZW is opgericht voor en door jongeren. De organisatie wil een verbindende factor zijn voor kansarme jongeren tussen sociale, culturele en educatieve organisaties. Daarnaast wil Violencia VZW door middel van verschillende projectwerkingen jongeren ondersteunen in het bewust worden en omgaan met maatschappelijke thema’s zoals geweld.

Gepost op: 10 Juli 2017 om 18:00.

GEEF EEN REACTIE